ANONYMOUS ME::

ANONYMOUS ME::

PIXELBARACK.png

Wat maakt jou uniek? En hoe verberg je dat?

Opdracht: Maak een foto van jezelf waarin je jezelf niet kan herkennen en upload die foto. Dit kan door onherkenbaar op de foto te gaan, of achteraf jezelf onherkenbaar te maken. Dat kan gewoon met stiften, of papier, of je doet het digitaal. Upload het resultaat en verdien die bits!

Voordat je jezelf onherkenbaar gaat maken moet je goed nadenken over wat jou uniek maakt. Dat kan bijvoorbeeld een moedervlek zijn, een poster in de achtergrond, of de kleur van je haar (wanneer deze knalgroen is). Bedenk een creatieve manier om deze unieke eigenschappen te verbergen, maar anderen delen zichtbaar laat.

1.jpg
1297877690321_ORIGINAL.jpg
33d433a2b95fafba9f4bd837beb6005d.jpg

Waarom: Elke foto die je online verstuurt kan ergens anders op het internet terug komen. Dat is niet altijd je eigen keuze. Omdat deze foto’s jaren kunnen blijven staan is het belangrijk om na te denken over welke foto’s je naar wie verstuurt. Anonimiseren kan hierbij helpen.

maxresdefault.jpg
paulface.png

Ook de kunstenares Addie Wagenknecht (de maker van deze site) let goed op haar privacy. Hieronder test ze een nieuw masker uit terwijl ze je (in het Engels!) vertelt over wachtzinnen in plaats van wachtwoorden.

Upload hier je de foto waarop je onherkenbaar bent!